fredag 1 januari 2010

2009 - ändå

Januari

Influensa i 2 veckor. Den 16 till Stockholm för att vara med i ”Vem vet mest” Kom in på Kreativt skrivande på distans vid Umeå universitet, men orkade inte fullfölja. Åt kola och blev 5000:- fattigare hos tandläkaren. Maken och Äldsten fyller år.

Februari

Har fått kontakt med en bekant som har garnaffär på ”min” gata och hjälper henne med att översätta engelska stickmönster och vi fikar ibland. I september förra året startade jag en blogg till henne, som jag sköter om.. Ett år sedan pappa fick plats på Ekmanska äldreboende och flyttade från Lund till Göteborg. Mycket förvirrande för honom, men vi kan ses oftare.

Mars

Fyller år. Får klartecken med 8 veckors praktik i garnaffären. Hurra!

SDN har fattat beslut om att Ekmanska ska läggas ner! Kampen inleds! Pappa ska inte flytta! Slut på energin, men det kom ny när Ellis kom och bodde på vår soffa.

April

Praktiken fortsätter, såååå roligt! Spinnkurs. Broderar 4 namn på en dopklänning åt en kund i garnaffären. Firar påsk med äggmålning och sill och ägg. Mitt ”Vem vet mest?” avsnitt visas, konstigt att se sig själv. Shiva tappar päls på benet - veterinärbesök. Minisemester i Falun. Operakväll Bohème – underbart.

Maj

Möte med äldreboendets chef och ekonomichefen om Ekmanska. Kampen fortsätter med mail, brev och diskussioner. Nu har de bestämt att alla som inte flyttar ska fösas ihop på en avdelning. MEN pappa och en annan man ska INTE flytta! 8 maj får vi besked på ett nytt möte att den avdelning som ska vara kvar är den där pappa och Lenas man bor. En sten lyfts från våra hjärtan. Kamp lönar sig, men jag känner mig helt slut. Praktiken fortsätter. Bloggträff i Steninge. Pingst och mellansonen fyller år. Orkar inte börja säsongen i kolonin Hvilan.

Juni

Köper plantor som inte kommer längre än balkongen. Stickar och virkar upp många modeller till garnaffären under hela praktiken. Kort och varmt besök i Hvilan. Pappa fyller 88 år. Inte så pigg längre. Tacklar av för varje gång jag hälsar på.

Juli

Pappa får feber, blir snabbt sämre och går bort den 6 juli när vi sitter hos honom. Skönt för honom men så ledsamt för mig.

Augusti

Begravning – underbar präst, som gjorde allt så fint. Praktiken förlängs och jag fortsätter att sticka modeller och sälja garn.

September

Praktiken slut. Åter till A-kassan. Men jag går fortfarande dit och fikar mest varje dag. Skriver brev till stadsråden och riksdagsledamöter om långtidssjukskrivnas situation. Förkyld.

Oktober

Stickar.

November

Yngsten fyller myndig. 11 november trillar jag ner i ett stort svart hål, som inte synts tidigare – tvärtom verkade manegen krattad och jämn.. Chock! Bloggpaus…orkar inte skriva.

December

Reser mig långsamt och stapplande och bestämmer att ingen ska nån mer gång dra undan marken från mina fötter igen. Ser balett byggd på Mozarts Requiem. Underbart. Får nya idéer som jag ska försöka genomdriva ensam – ibland är ensam stark, ibland inte.

Startar ny blogg.

4 kommentarer:

 1. Vilket år du har haft! Glädje, sorg och svart hål... Allt slitsamt, men du verkar vara på väg upp igen. Vi ses!

  Storkram från qi

  SvaraRadera
 2. Ja, det kunde varit bättre. Men ibland kan man inte påverka och få det som man vill. Men nu kan det bara bli bättre...
  Vi ses snart
  kraaaaam

  SvaraRadera
 3. Jeg ønsker dig et år med glæder, med udfordringer og masser af kærlighed :-)

  SvaraRadera
 4. Losarina: Tack, jag önskar dig detsamma! =)

  SvaraRadera