söndag 10 januari 2010

Utskälld

Hundutställningen på Svenska Mässan var stor. Det fanns massor med hundar överallt och några raser hade jag aldrig sett förr. T.ex. Pumi och Bergamasco Sheepdog

Pumi är en ungersk hundras, med ursprung som vallhund, väldigt söt med sina tofsöron och plymsvans och i storlek som en mellanpudel ungefär. Finns i vitt, grått, brunt och nästan svart.

Men Bergamasco Sheepdog tog ändå priset. En halvstor hund med naturliga dreadlocks, som efterhand plattades till och det såg ut som om det hängde tovade tungor ner från ryggen. Rasen är 2000 år gammal och används som alpin vallhund. Tre sorters hår eller "ull" har hunden och yttersta pälsen tovar ihop sig. Då blir den vattenavvisande och värmeisolerande. Håret kan inte borstas och det är en hund som passar allergiker.
HÄR kan man läsa mer om den här intressanta rasen.

Sedan såg vi en massa uppvisningar av polishundar, som hoppade in genom (öppna) bilfönster och tog fast bovar, räddningshundar som lär sig firas ner från helikopter, som nosade upp personer ibland bråte, freestyleuppvisning av svenska landslaget och t.o.m. hundteatern "Askhunden", där alla huvudroller besattes av hundar. Helt fantastiskt - den goda fén spelades t.ex. av en liten mörkbrun Jack Rusell, med rosa änglavingar och ett rosa trollspö i munnen.

HÄR kan ni se hela föreställningen, scolla neråt förbi halva sidan, den vara ca 18 min. Men ni måste bara se den goda fén och de elaka styvsystrarna och råttorna och....ja, allt det andra också.

Idag har jag åkt skidor hela dagen - både på längden och tvären och det var verkligen ansträngande - även om det skedde i soffan.
Jag har också anmält mig till en helgkurs i nunotovning, nånting som jag tycker blir så fint. Nunotovning är en teknik som går ut på att tova ull på ett tunt tyg. På detta sätt kan man skapa framför allt kläder, men också andra föremål.
Det låter väl spännande.

7 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren i min blogg, har kikat runt hos dig och återkommer gärna.

  SvaraRadera
 2. Jag gillar att läsa din blogg.
  Tack för att du läser min.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 3. UllaMona: Jag återkommer, jag med, till din blogg alltså

  SvaraRadera
 4. Gina:
  Jag har lagt in din blogg i min lista och din blogg inspirerar mig.

  SvaraRadera
 5. Tänk att behöva bada de där hundarna? Jag tyckte det räckte med våra pappillontjejer....:-)

  SvaraRadera
 6. Sikke mange underlige hunde , der findes :-)

  SvaraRadera
 7. Cicki:Ja, det är nog inte så lätt och de luktar nog hund ganska fort.

  Losarina: Man lär sig något varje dag=)

  SvaraRadera