lördag 27 augusti 2011

Desdemona

Desdemona is a character in William Shakespeare's play Othello (c.1601 – 1604). Shakespeare's Desdemona is a Venetian beauty  and married to Othello.
Desdemona är en av planeten Uranus månar. Den upptäcktes 1986 av den amerikanska rymdsonden Voyager 2.
Desdemona är en av de minsta och den femte inifrån av Uranus månar och den har en diameter som är ca 64 kmUranus har i dagsläget tjugosju bekräftade månar, varav de fem största heter Miranda, Ariel, Umbriel, Titania och Oberon. Månarna har fått sina namn efter rollfigurer i William Shakespeares och Alexander Popes verk. (Wikipedia)


MEN den Desdemona jag tänker mest på är den hemlösa kissemissen som kommer hit på måndag kväll. Det ska bli så spännande att se hur hon är. En gråtigrerad honkatt, som varit hemlös en tid - och nu får hon komma in i värmen till oss.6 kommentarer:

 1. Åh så spännande!! Allt kommer säkert att gå jättebra och hon kommer säkert att gå från skyggis till tryggis hos er! Hmmm, silvertabby? hmm, jag älskar "silvertabbar" - men varje gång jag letat efter en, så har jag kommit hem med någon annan... Det är kanske tur att min kattkvot är fylld nu...

  SvaraRadera
 2. Tillykke med det nye medlem af familien :-)

  SvaraRadera
 3. lillies lya:
  Ja, det är så spännande. Jag hoppas att hon ska trivas hos oss. Hon ska vara en social katt, så det låter bra. Frågan är vad Shiva kommer att tycka? Jag hoppades på en röd katt som din Maurice, men egentligen spelar det ingen roll =)

  SvaraRadera
 4. Losarina:
  Tack, tack! Det kommer bilder och rapporter.

  SvaraRadera
 5. Lycka till med den gulliga, lilla katten. Ni får säkert stor glädje av varandra :)
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. eWa:
  Tack, Ewa! Vi hoppas på det bästa.

  SvaraRadera