måndag 29 augusti 2011

Idag kom hon!

Den vackra Desdemona.
(Bilderna är klickbara)
Idag kom hon, vår lilla jourhemskatt, Desdemona! Hon är sååå söt och jag hade gjort en egen vrå till henne i syateljén. Hon hade fått en mjuk fleecefilt i transportburen att sova i och lite kattmyntepastiller att tugga på, mat och dryck bredvid och en egen låda. 
Jag hade satt ett kompostgaller för dörren så att Shiva och Desdemona skulle kunna bekanta sig med varandra lite i taget, men när kvinnan från Göteborgs katthjälp och jag satt och fikade hörde vi plötsligt skrik, jam och spott och fräs. Shiva hade vält gallret och gått in för att se vad det var som osade katt. "Oj, det var ju en annan katt! I mitt hus!!" Vilket välkomnande för Desdemona!
Jag fick ut Shiva genom att dra henne i benet och stängde in henne i sovrummet.

 Stackars Desdemona hade tagit sin tillflykt under sängen längst in i hörnet. Där fick hon vara i fred ett tag och nu ikväll har hon börjat gå på upptäcktsfärd i syateljén. Hon har ätit och verkar installera sig väldigt fort.
Jag har fått klia henne och kela med henne och hon spann och spann.
Mat måste men ju ha!

...och sedan är det dags för lite tvätt innan jag utforskar mer av stället.

7 kommentarer:

 1. Spännande! Vänner till mig har tagit sig an en katthjälps-katt i Lund nyligen - ja på riktigt då - och som de älskar den där katten!

  SvaraRadera
 2. åh vilken liten skönhet! Hon verkar vara en riktig tuffing - äter, dricker och hittar lådan omedelbart. Och så tvättar hon tassarna. Katter brukar inte tvätta tassar om de inte mår bra.

  SvaraRadera
 3. Vilken skönhet. Förstår att Shiva blev lite putt när någon tassar in på reviret....:-)

  SvaraRadera
 4. baratradgard:
  Det är väldigt spännande och det kommer inte att bli lätt att skiljas från henne, om/när någon vill adoptera henne.

  SvaraRadera
 5. lillies lya:
  Tack för dina ord! Det var skönt att höra att katter mår bra när de tvättar tassarna =) Jag vet inte vad hon varit med om men hoppas att hon ska trivas hos oss. Hon är liten och ca 2-3 år och så söt.

  SvaraRadera
 6. Cicki:
  Klart man blir putt! De ska inte komma här och komma! Det är kanske som att få ett syskon när man varit ensambarn - det jämförs med att ens man skulle komma hem och säga: "Älskling, här är Eva och nu ska hon bo hos oss. Det blir väl roligt?

  Man behöver nog vänja sig vid tanken...

  SvaraRadera
 7. Suverän jämförelse.....:-)

  SvaraRadera