tisdag 16 april 2013

Denna dagen - ett liv?

Dagen inleds med kaffe och tidning i sängen. Den bästa start jag kan få. Kissen kommer och håller mig sällskap och ute verkar det ganska varmt men lite molnigt. Läser om vad som hänt i min stadsdel, i Sverige och i världen. Det är sannerligen blandat. Allt från en cykelstöld på gatan, där en rådig man hållit fast tjuven tills polisen kom (det skulle jag aldrig kunna göra rent fysiskt), till det hemska bombdådet i Boston och läget i Venezuela efter presidentvalet. Jag läser alltid tidningen länge.

Sedan blir det varm dusch och pedikyr och under tiden lite planering över resten av dagen.
Ett besök till biblioteket för att lämna tillbaka och hämta en beställd bok om stickkonstens härliga värld.
Jag drar dit böckerna i min fula "dramaten". Själva säcken är i nåt svart, konstigt papperstyg, men med en värstingmaskin nära ska den snart bli utbytt mot nåt färggladare i vaxduk - kanske prickigt?

Nu kom posten! Nej, inget kul. Påminnelse om en räkning jag redan betalt och nåt till yngste sonen, som snart flyttar till egen lägenhet.

Efter biblioteket blir det promenad genom gamla kyrkogården till ateljén. Idag blir det städning och reparation av en fin gammal ullkofta, som för kunden hade stort affektionsvärde. Den ska jag försöka få som ny igen.
Jo, mirakel görs medan man väntar - under till lite längre tid!

Idag börjar också försäljningen av årets Majblomma. Jag köper alltid den emaljerade varianten som man har som en liten brosch. Dels för att de sitter kvar och dels för att de är mycket finare än plastvarianten OCH för att barnen blir så glada när man köper en. De är nog lite mer svårsålda eftersom de kostar lite mer.
Pengarna går till att stödja barn i ekonomiskt utsatta familjer.
Så här ser den ut i år
 Ska också försöka få till en tvättid i tvättstugan. Är det nåt jag önskar mig så är det plats till en egen tvättmaskin. Jag hatar verkligen att springa upp och ner och passa tiden!
Det är min plan för dagen. Vad ska du göra idag??

5 kommentarer:

 1. Hör ska också köpas Majblommor! Köper av alla ungar som ringer på här hemma, och det blir fler och fler för varje år...

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Man MÅSTE köpa! Jag kommer ihåg hur trist det var att sälja när ingen ville köpa.

  SvaraRadera
 4. Tänk att ha en ateljé.

  Jag har haft många elever som fått hjälp av Majblomman, så självklar köper jag en blomma. Hm, skulle kanske ta och virka en majängel.

  SvaraRadera
 5. Vonkis:
  Det är härligt att ha en egen ateljé där jag kan göra det jag tycker är roligt! Det trodde jag aldrig när jag var lärare.
  En majängel låter som en lysande idé! Jag hoppas du ägger ut en bild.

  SvaraRadera