torsdag 9 oktober 2014

Äta sjögräs? Jag???!!!

 Aldrig trodde jag att jag skulle äta sjögräsnudlar!
Jag, potatisälskaren och pastaälskaren, som inte ens tycker om vanliga grönsaker. Så långt har det alltså gått!
Det jag verkligen kan sakna då och då är förstås "panntofflor" men också spaghetti och köttfärssås! Det är nästan det godaste jag vet och skulle kunna äta flera dagar i rad. Köttfärssås med blomkål är också gott, men i en helt annan klass.
Nu har jag hittat något som har samma konsistens som pasta och som inte innehåller mer än 2 g kolhydrater/100 g - jämfört med pasta som innehåller 72 g/100 g.


Det här paketet köpte jag på Ica och det stod i "thaihyllan". De ligger i vatten och behöver inte kokas eller ens värmas. De kan ätas kalla direkt från paketet, men bör sköljas i kallt vatten först.
De är ganska långa och jag klippte av dem lite och sköljde dem och lade sedan ner dem i den varma såsen!

Nudlarna är alldeles genomskinliga, som de är av glas och lite krispiga i konsistensen. När de blir varma så mjuknar de och blir som "pasta al dente" Jättegoda! 
Prova!

Apropå LCHF, så är "Draken", som ni vet, inte överens med mig om att det är bra för mig att äta som jag gör. Hon tycker att lchf är "trams" och senast jag var där sa hon;
"Jag bokar in ett nytt besök i november och då ska vi se hur det ligger till med dina kolesterolvärden! Då kan det nog bli aktuellt med mediciner för att få ner dem!"
Då menar hon statiner och det kan hon bara glömma att jag nånsin skulle svälja. 
Varför?
För att det överhuvudtaget inte har någon inverkan på kvinnor över 50 eller män, såvida de inte har haft hjärtinfarkt.
För att de har hemska biverkningar och kan ge bl.a.:
(Det här står i Fass om Simvastatin, som är en mycket vanlig sort)
 • diabetes (!!) ,
 •  muskelvärk, ömhet, svaghet eller kram i musklerna och också muskelnedbrytning
 • smärta och inflammation i lederna
 • svår muskelsmärta
 • inflmmation i levern och bukspottskörteln
 • anemi
 • domningar i armar och ben
 • klåda
 • yrsel, 
 • matsmältningsproblem
 • sömnsvårigheter
 • dåligt minne
 • andningssvårigheter med hosta, andnöd eller feber
 • håravfall m.fl.
Så det finns ingen som helst anledning för mig som kvinna att äta sån här skit, som inte har någon är helt verekningslöst och desuutom har alla dessa fasanfulla biverkningar! 

Och kolesterolet då? Ja, HÄR, finns all info man behöver!

15 kommentarer:

 1. Det är helt otroligt hur så många inom vården vägrar ta till sig rena fakta, när så många diabetiker (t.ex.) blir så mycket bättre av lchf!

  "Nä, vi gör som vi alltid gjort för.., ja för så har vi alltid gjort."

  SvaraRadera
 2. Det måste vara snudd på tjänstefel! Numera finns det så många studier som talar för mindre kolhydrater, men väldigt få inom vården tycks följa med forskningen.
  Men det ligger mycket pengar i läkemedelsindustrin och mycket prestige hos läkare och sköterskor: "Skulle jag ha haft fel i 30 år"?

  SvaraRadera
 3. Synes det er sært at hun ikke vil være åben over for de erfaringer du gør dig- selv om hun måske synes LCHF er noget pjat, så kan hun jo se at du trives på den type kost...
  Jeg forstår du må savne pasta ! Jeg ELSKER pasta - Urtekrams fuldkornspasta er bare den bedste - synes jeg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste prova sjögräsnudlarna! Det är massor av nyttigheter i av både mineraler och spårämnen! Och med riktig "pastakänsla"!

   Radera
 4. Kolesterolsänkande slutade jag med efter några veckors intag .., jag fick sån muskelkramp så det var hemskt, nä, det fick vara. Kanske blir mitt liv lite kortare - eller rent av mycket - men det må vara hänt, jag är jättenöjd över mina sextio!
  Däremot skulle jag förfärligt svårt att avstå allt det du avstår .., jag älskar ju potatis, bröd, pasta .., nej, jag får försöka på nåt annat vis :) (Och ja, jag inser att man vänjer sig .. men jag vet inte om jag vill vänja mig ,-) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att hitta nåt som man kan leva med och njuta av. Jag bakar ju eget bröd, men inte med vetemjöl och nu har jag ju hittat "pasta" som är god också.
   Jag är glad att jag hittat nåt som gör att jag mår bättre och för mig är det värt att avstå kolhydrater och stärkelse.
   Men jag försöker låt bli att missionera, för jag tror att man måste hitta sin egen strategi.

   Radera
 5. Jag fick statiner utskrivna, men hämtade aldrig ut. Hade just läst om biverkningarna. Efter bara fyra månader med 5:2 var blodfetterna på normallagom nivå. För mig passar 5:2 perfekt.
  Och vad glad jag blir att du tyckte om nudlarna. Just en sån påse köpte jag igår, men har inte öppnat än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt när man kan hitta sin strategi och jag har också funderat på 5:2 eller kanske 16:8, men ännu funkar lchf fint och nu har jag ju kommit igång med min träning också.
   Nudlarna är kanongoda och det tror jag att du också kommer att tycka! Du måste berätta vad du tycker! :-)

   Radera
  2. Ja, jag gillade nudlarna! Kommer att bli fler köp. Funkade både kalla och varma.

   Radera
 6. Apropå vad de inte tror på, så förnekade astmasköterskan att det kunde bero på andningsteknik och andningsmassage att min astma i stort sett är borta. Jag har helt slutat med akuta hostattacker. Men se, läkarvetenskapen har inte erkänt nåt annat än mediciner, så....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt otroligt vilken makt läkemedelsindustrin har över sjukvården. Häromdagen läste jag i en artikel att anledningen till att läkarna är så frikostiga med statiner är att läkemedelstillverkarna till statinerna har sänkt gränserna för vad som är "farliga kolesterolvärden" och på det viset får man sälja mer. Otroligt cyniskt!!
   Det låter ju inte klokt att atmasköterskan kan förneka vad som hjälpt dig. Men numera är jag inte förvånad över nåt sedan jag träffade på min Drake.

   Radera
  2. Speciellt som man tydligen forskat en hel del på Lotorpsmetoden, som den kallas. Det är förmodligen för enkelt och billigt att lära sig att andas rätt. Som biverkning av alla blåsövningar (genm näsan)

   Radera
  3. Äsch, nu hakade det sig. ... genom näsan, så har jag blivit av med ständiga nästäppa. Bra biverkning, då behöver jag inte köpa kortisonspray till näsan!

   Radera
 7. åh så spännande, de måste jag prova. Jag går ju inte på LCHF men gillar att testa nya och gärna lite "konstiga" saker (som min make säger) ;-)

  Tyckte väl att jag inte riktigt kände igen dig från förr...nu vet jag ju varför och måste gratulera till viktminskning. Jag har en fd klasskompis som gått ner 35 kilo och jag är djupt impad av henne. Jag har trivselvikt (ok då...liiite över trivselvikt) men håller mig ganska stadigt där så jag är nöjd...

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här kommer du att gilla. De smakar egentligen ingenting, men jag tror at det är krispigheten och tuggmotståndet som jag gillar och man blir MÄTT!
   Tack för gratulationer! Det är ju en bonus, men en mycket trevlig sådan. Det roligaste är att jag orkar röra mig mer.
   Men huvudsaken är att man trivs tycker jag!
   Kram!

   Radera