onsdag 1 oktober 2014

På arbetet

Idag har jag mest funderat, tråcklat, pressat och sytt för hand.
Det kom en kille, som jag tidigare hjälpt med att laga hans favoritjeans, med en nyinköpt kostym.
Byxorna skulle läggas upp och kavajärmarna var aningen för långa.  Inte mycket, men så pass mycket att den nästan såg ut att vara ärvd.
Att lägga upp byxor är ingen match och inte heller att lägga upp ärmar. Dock är det lite pilligare att lägga upp kavajärmar, så att det blir snyggt med sprundet och knapparna längst ner på ärmen och att få fodret att inte strama och inte bli för långt så att det hänger fram under ärmen..


Det blir till att tråckla, pressa, tråckla och pressa i flera omgångar innan allt är på plats, men resultatet blev bra och i morgon kommer kunden och hämtar kostymen för att den på lördag ska få vara med på bröllop.

Undrar någon hur jag är klädd på jobbet, jag som sysslar med kläder? Det skiftar väldigt, men idag såg jag ut så här:

Jag hade mina träningskläder på mig idag,eftersom jag gick en långpromenad till ateljén, annars brukar jag ha mer färger på mig. Nu ser jag också att mitt band till lilla trådsaxen och tråden i synålen i tröjan matchar. På armen sitter det fina armbandet från "I wear teal", som jag vann i Elisabets uppmuntringslotteri.
Bakom mig till vänster syns en av de "overhang"-västar jag sydde i sommar. Alla är i olika färgställningar och det finns bara en av varje slag.

Hur brukar du vara klädd på jobbet?

2 kommentarer:

 1. Snyggo! Jag jobbar ju inte mer men när jag gjorde det så var det oftast jeans, t-shirt och reflexjacka. mest praktiskt på natten ;-)

  Nu har jag mitt "jobb" när jag kan och kroppen orkar...som nattvandrare och nuförtiden skiter jag i det som är praktiskt, har nästan alltid kjol eller klänning för det blir jag glad av ;-D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Caelum:
  Tack! Vad glad jag blir att du skriver så! Det är bra att ha kläer på sig so man blir glad av. Jag blir glad av starka färger, men ibland vill jag bara vara svart och grå. Dock var det inte tanken idag.
  Kram

  SvaraRadera