onsdag 15 oktober 2014

Fötter

I ösregnet gav jag mig iväg vid lunch, men inte till ateljén, utan till fotvård. Som diabetiker är det väldigt petigt att man sköter om sina fötter. Jag har inga problemfötter, men har torra fötter som ibland spricker på hälarna. Jag tänkte att det var en bra början att släppa loss ett proffs och sedan skulle det bli lättare att fixa det själv.

Jag fick högsta betyg för mina fötter och fick också veta att vårdcentraler ska ha ett avtal med fotvårdare, som då kan behandla fötter på remiss. Det gör en prisskillnad på 400:-
Detta har jag inte hört ett dyft om av Draken, men var så säker på att jag ska påtala detta i november.
Jag tycker inte att jag fått så mycket hjälp av vårdcentralen, mer än att jag fått reda på att jag har diabetes. Men sen...resten har jag fått ta reda på själv och verkligen kämpa för att få rätt!

Jag funderar starkt på att byta vårdcentral!Dagens inköp: En microfleecetröja att ha på mina rundor, så jag slipper frysa (flera storlekar mindre än förr :-) !

4 kommentarer:

 1. Det där med subventionerad fotvård är tydligen väldigt olika från landsting till landsting. I Uppsala vet jag att där får de vart fjärde fotvårdsbesök gratis. Knepigt system. I Stockholm vet jag inte hur det är för diabetiker, men när jag hade min psoriasis aktiv kunde jag gå på psoriasismottagningen och få fotvård för 70:-. Vi har ju tur som har en särskild psoriasismottagning för det är Psoriasisföreningen som står för den mottagningen tillsammans med landstinget. Det finns fyra mottagningar i länet så när jag behövde det som mest var det helt suveränt att inte behöva åka iväg långa sträckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skiftar väldigt mellan olika regioner. Jag har läst på både om regionens riktlinjer och vad Socialstyrelsen rekommenderar. Men det är en djungel! Det verkar som om de privata vårdcentralerna har mer att erbjuda, trots att de har avtal med regionen.

   Radera
 2. Hvor er det skønt at du får det bedre og bedre og som sidegevinst taber dig :)
  AT tage ansvar for sin egen sygdom, er åbenbart noget vi er nød til i meget vid udstrækning..Vi går til lægen og tror hjælpen og viden er der, men oftest må vi selv ud at søge den....Godt du ikke giver op !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Sjukvården är inte helt lätt att lita på till 100 % och man får inte vara FÖR sjuk!

   Radera