torsdag 2 april 2015

Min äggleverantör

Jag köper ekologiska ägg, som jag får levererade hem till mig. Det är en kille, som har firman Äggbudet, som sköter om detta.  Första gången vi träffade på honom var på en vårmarknad mitt i stan. Han stod där i sin fina hönsdräkt och det var nästan omöjligt att inte handla av honom - fina, bruna ägg.
Då berättade han om sin firma och att han har hemleverans.
Han köper in äggen av en bonde och kör sedan ut dem till kunderna. Det är suveränt och goda ägg är det också! Det går åt mycket ägg, när man äter LCHF, fast ett flak skulle kollegan ha!
När han kom häromdagen hade han hönsdräkten på sig
dagen till ära. Jag har tjatat på honom varje gång att han
ska ha den på, men antingen har det regnat eller varit för
varmt,men igår fick jag se den igen!

Kolla in fötterna - visst är de underbara!
Hans tjej och hennes mamma hade gjort fina påskgrupper med påskliljor och fjädrar, som han sålde och då måste jag ju ha en sån också!


Glad Påsk på er alla!

5 kommentarer:

 1. Karin Petersen2 april 2015 18:34

  Åh, en sån fin hönskostym skulle man ju ha! Undrar om mina egna höns hade känt igen mig då? Härligt med en sån ägglevarentör, det skulle alla ha.
  Glad Påsk
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dina höns hade nog undrat både en och två gånger vad det var för en jättehöna! Jag är så glad att jag hittat honom! Bor man i stan är det inte lätt att hitta lantägg och hemleverans är bara suveränt!

   Radera
 2. Åh ha ha hvor er det bare skønt og dejligt at se at voksne også kan lege :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att man säljer lite mer om man vågar vara lite barnslig. Tänk om blomsterhandlaren var en blomma och fiskhandlaren en ...lax?
  Det skulle pigga upp vardagen!

  SvaraRadera